Heb je voorwerpen in huis die je liever een tweede leven geeft dan naar het recyclagepark te brengen?  Zo kan je die oude bontjas van je grootmoeder misschien wel gebruiken om een poefje te bekleden of kan je de lederen bekleding van een zetel laten omtoveren tot placemats of tasjes.  

Oude gebruiksvoorwerpen omvormen, kom zelf met een idee of laat ons samen brainstormen.

BOEKENTASSEN

Deze 2 boekentassen van een overleden vader werden op vraag van de dochter tot 1 handtas versmolten.  Op die manier leven de boekentassen én de herinnering aan haar vader verder in een nieuwe vorm.

De klant kwam zelf met dit idee en had een stijl van handtas in gedachten.  Op basis van haar verhaal en de foto’s die ze toonde, ontmantelde ik de tassen en creëerde een handtas met die ziel.  

 FOTO GEBOORTEKAARTJE

Geboortekaartjes kunnen ook zeer inspirerend werken, zoals dit van Leon.  Het kaartje werd uitvergroot om om te vormen tot een prikbord; basis van triplex, kurk en de panda in restjes van leer.  De zilveren punaises refereren naar de blinkende sterretjes op het kaartje.  En naam, datum, gewicht, … mogen niet ontbreken uiteraard.